Plan 2017

Plan 2017

Doelstelling:

Minimaal 50 karpers.

Klein aas.

Weinig voeren.

Flexibel vissen.


Tot zover het simpele gedeelte, een kleine uitleg erbij om het wat makkelijker duidelijker te maken.

Klein aas.

Eigenlijk een heel simpele beredenering.
het natuurlijke voedsel van de karper is klein, het grotere aas is enkel voor de visser in het leven geroepen om de bijvangsten tot een minimum te beperken. als je zo nu en dan de karper los ziet gaan op watervlooien en muggenlarven kan je met vrij veel zekerheid zeggen dat ze ons grote aas niet nodig hebben.
Kleiner aas geeft ook de mogenlijkheid tot meer voedseldeeltjes met een lager gewicht, bezigheids therapie voor de karper zeg maar.

Een donkere kleur en vooral niet te extreem met geur en smaak is het idee.
Als ik iets extra wat kleur en geur wil toevoegen kan dat altijd met een pop-upje.

10 of 12 mm boilie's als maximale maat dus.

Weinig voeren.

In de loop van de jaren zie ik bij mijzelf steeds vaker dat een stek 2 a 3 dagen voor wordt gevoerd.
Waarom.....eigenlijk als je er goed naar kijkt meer voor je eigen vertrouwen dan werkelijk voor de vis.
Mischien dat het op de kleinere putjes werkt maar zeker op de kanalen enz heb ik het idee dat het maar zeer beperkt werkt.
De vis zwemt in groepjes en blijft niet hangen in de hoop op de volgende voerbeurt, zeker in combinatie met de explosieve plantengroei en de daarmee stijgende hoeveelheid natuurlijk voedsel heb ik niet het idee dat de meerwaarde zo groot is dat het de hoeveelheid voer waard is.
IK vis vaak de ochtend of de avond en dus is voorvoeren al een beetje dubbel, voer je smorgens en gok je er maar op dat de vis iedere ochtend braaf ligt te wachten of voer je sávonds in de hoop dat ze smorgens nog steeds liggen te wachten.
Nou ja, niet tot nauwlijks voeren dus.


Flexibel vissen.

Afgelopen jaren pakte ik standaard mijn afstand stokken voor een paar uurtjes.
Niet nadenken en gewoon gaan zitten, auto vol met spullen en gaan.
Heb ik die spullen echt allemaal nodig.........niet dus.
Zeker voor een paar uurtjes kan alles makkelijk mee in de rugtas en langzaam aan wordt de uitrusting compacter en de mogenlijkheid om te verplaatsen groter.
De stek die ik in mijn hoofd had zitten ziet er verlaten uit, door naar de volgende.
Niet blind de hengels er op en wachten op die aanbeet, maar eerst eens kijken of ik werkelijk activiteit zie.
Af en toe een schuine blik op de barometer en je kan eigenlijk vrij makkeijk je kansen inschatten op bepaalde watertjes.

Tot zover het idee er achter, hoe loopt het tot nu toe.

De kleine boilie's waren wat lastig, Sticky Baits heeft de bloedworm en manilla in 12 mm maar na een testzakje vondt ik de boilie's wat droog en hard.
Die vielen al snel af al moet ik eerlijk zeggen dat ik wel erg tevreden ben met de pop-ups.
Rod Hutchinson heeft wat 10 mm in het assortiment maar weer in de knal kleuren met de vreemde luchtjes.
Dan krijg ik op Carp Zwolle een zakje Dynamite Complex-t in mijn handen gedrukt. Donker van kleur, geen extreme lucht er aan en de hardheid van de boilie's van Dynamite bevallen me al jaren prima.
Als ze dan ook nog in 12 mm leverbaar blijken te zijn is het zeker het proberen waard.

Een kleine 4 maanden onderweg na Carp Zwolle en ik moet zeggen dat het ''plan'' redelijk zijn werk doet.
Het voeren is drastisch terug gebracht en de enkele keer dat ik wat voor voer is het een paar spombjes met tijgernoot kruimels, lekker klein spul weer.
Ik denk dat ik zo 90% van de tijd instant aan het vissen ben en zeker gerichter vis.
De Dynamite boilie's kosten in verhouding wat meer maar zonder het voor voeren ben ik in verhouding goedkoper uit.
Het kleine voer lijkt makkelijk geaccepteerd te worden en zonder alle vreemde geurtjes blijven de brasems tot op heden redelijk uit de buurt.
Ik durf best te zeggen dat ik lekker ga.

De teller staat inmiddels op.........dat hou ik nog even voor me.

Dynamite complex-t


een zeer natuurlijk, subtiel aas zonder extra smaken als primaire attractant. Dit is een aas dat vissen herkennen als een natuurlijke voeding en is gemakkelijk te verteren het hele jaar door. Een open textuur geholpen door de opname van Haith's CLO zogt dat door alle natuurlijke goedheid van water oplosbare pre-verteerde lever, Antarctisch krill maaltijd en LT94 vismeel uit te lekken, zelfs in het koudste water. Ingrediënten zoals Spirulina zijn opgenomen voor hun goed verteerbare eiwitten, aminozuren profiel en zeven belangrijke vitaminen. Het helpt ook het aas mooie natuurlijke kleuren te geven.


sticky baits manilla pop-up


De Sticky Baits Manilla Pop-Ups zijn qua samenstelling en ingrediënten identiek aan de gelijknamige boilies, hierdoor zijn ze perfect te gebruiken i.c.m. met alle andere producten uit de Manilla Range. Deze pop-ups zijn rijk aan natuurlijke zouten en suikers en beschikken net als de boilies over een natuurlijk vanille extract wat zorgt voor een ongekende aantrekkingskracht. De Sticky Baits Manilla Pop-Ups zijn 100% vis-vriendelijk en perfect uit te balanceren.


sticky baits peach & peper pop-up


De Peach & Pepper Pop-ups hebben een hoog drijfvermogen en een oranje kleur. Uit onderzoeken is gebleken dat oranje 1 van de best zichtbare kleuren onder water is, en die theorie sluit volledig aan bij onze praktijkervaring. De oranje kleur met de bijzondere Pepper Essential oil zorgen ervoor dat dit een vanger is van de bovenste plank. Eerlijk is eerlijk, we hebben deze Pop-up nog niet zelf gebruikt. Maar het vertrouwen is inmiddels al torenhoog. Deze variant is verkrijgbaar als Pop-up en als wafter.

.